Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aardappelgerechten | Aardappel-tempéschotel

Aardappel-tempéschotel

500 gr vastkokende aardappelen
zout
250 gr tempé
4 eetlepels olie
2 grote uien
4 teentjes knoflook
2 theelepels verse gemberwortel
1 eetlepel zoute chilisaus
1 eetlepel zoete sojasaus
peper

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in water met
wat zout gaar.
Pel de uien en snijd ze fijn.
Pel de knoflook en rasp ze op een fijne rasp (of pers ze uit).
Schil de verse gember en rasp deze.
Snijd de tempé eerst in dunne plakken en dan in kleine blokjes.
Bewaar 1 eetlepel olie en verhit de rest in een wok of diepe pan tot hij
zeer heet is.
Bak de tempé goudbruin.
Schep de blokjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op
keukenpapier uitlekken.
Giet eventueel overgebleven olie weg en verhit de bewaarde olie in de
wok.
Bak de ui, de knoflook en de gember zachtjes tot de ui glazig is en bruin
begint te worden (laat de knoflook niet bruin worden).
Voeg de tempé, de chilisaus, de sojasaus, peper en de aardappelen
toe en roer alles goed door elkaar.
Lekker met zuurkool of een zuurkoolsalade.

Personen: 6
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50