Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aardappelgerechten | Aardappel-tuinbonenschotel metlamsgehakt

Aardappel-tuinbonenschotel metlamsgehakt

500 gr aardappelen
zout, versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
400 gr lamsgehakt
2 theelepel gemalen kaneel
2 theelepels gedroogde oregano
1/2 dl witte wijn
450 gr tuinbonen (diepvries)
1 blikje artisjokharten, uitgelekt
1 zakje voor 1/2 liter béchamelsaus (Pavone of Grand‘Italia)
1/2 liter melk
100 gr geraspte oude kaas
een ingevette ovenschaal, inh. 11/2 liter

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, giet ze af en
snijd ze in dikke plakken.
Bak de knoflook 2 minuten in de olie, voeg het gehakt toe en bak het
rul.
Voeg de kaneel, oregano en wijn toe en laat het geheel 10 minuten
sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tuinbonen in water met zout volgens de aanwijzingen op de
verpakking gaar en giet ze af.
Snijd de artisjokharten in vieren.
Bereid van het zakje sauspoeder met de melk een dikke saus en roer de
kaas
erdoor.
Vul de ovenschaal met lagen aardappel, gehakt, tuinbonen en artisjok en
schenk er de kaassaus over.
Laat de ovenschotel in het midden van de oven in 20 minuten bruin kleuren.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50