Snijd de geschilde aardappelen in blokjes en kook die in water met wat
zout in ± 10 minuten gaar.
Giet ze af en stamp ze met de uitjes, de bloem, de eidooier en de helft
van de olie tot een vaste puree.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd de ham in reepjes en de champignons en de tomaat in plakjes.
Bak de ham en de champignons omscheppend ± 2 minuten in een klontje
boter en maal er wat peper over.
Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en een doorsnede van
± 20 cm met de resterende eetlepel olie.
Maak met bebloemde handen een bal van de puree en druk die op een met
bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap die in de pan past.
Schep de aardappelplak met behulp van een spatel in de pan en bak hem op
middelhoog vuur ± 8 minuten tot de onderkant mooi is gekleurd.
Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
Verdeel de ham, de champignons en de tomaat over de aardappelpizza,
bestrooi met de kaas en schuif de pan enkele minuten onder de hete grill
tot de kaas begint te kleuren.
(Let op dat de steel van de pan buiten de oven steekt)!
Laat de pizza op een bord glijden en eet er sla of een gemengde
rauwkostsalade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |