Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelpuree

Aantal personen: 4

Ingrediënten

11/4 kg aardappelen
21/2 dl water
4 gr zout
2 dl melk
40 gr boter
(1 ei)
zout, nootmuskaat

Bereiden

Schil en pit de aardappelen, halveer ze zo nodig, leg ze direct in ruim
water en was ze.
Kook ze in het kokende water met het zout in ± 20 minuten gaar,
giet ze af stoom ze en droog.
Maak de hete aardappelen goed fijn en vermeng ze daarna met de kokende
melk, de boter en desgewenst het losgeklopte ei.
Breng op smaak met zout en nootmuskaat en roer de puree op het vuur stevig
tot hij heet, glad en luchtig is.

Variaties:
- Aardappelpuree met kaas en/of ham
Vermeng de hete puree met 150 gr geraspte kaas of 150 gr kleingesneden ham
of de helft van beide.
- Aardappelpuree met bacon of rookspek
Vermeng de hete puree met 150 gr uitgebakken stukjes bacon of
rookspek.
- Aardappelpuree met ui en kerrie
Vermeng de hete puree met 1 grote gesnipperde ui die 5 minuten met
± 1 theelepel kerrie licht in 25 gr boter is gefruit.
- Aardappelpuree met tuinkruiden
Vermeng de hete puree vlak voor het serveren met 3 eet lepels
kleingesneden peterselie, selderij, bieslook, dille of munt.
- Aardappelpuree met tomatenpuree
Vermeng de hete, vrij dikke puree met de inhoud van 1 klein blikje
tomatenpuree of vervang de melk door puree van ± 400 gr verse
tomaten.
- Aardappelpuree met spinaziepuree
Vermeng de hete, vrij dikke puree met 5 eetlepels dikke spinaziepuree.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepofte aardappelen met geitenkaas en maïs
Gepofte aardappelen
Gebakken aardappelen metzeezout
Aardappelsalade uitBerlijn
Aardappelmandjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes