Schil de aardappelen en maak de knolselderij en de wortelen schoon.
Houd het groen van de selderij en een halve wortel apart en snijd de rest
van de groenten in stukjes.
Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in vieren.
Pel 2 uien, hak ze fijn en stoof ze in een klontje boter.
Voeg de gesneden groenten en de stukjes tomaat toe, schenk er de bouillon
over en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
Roer de soep goed door en breng haar op smaak met nootmuskaat, peper en
zout.
Pel de overgebleven ui, snijd hem in tweeën en snijd de helften in
halve ringen.
Snijd de halve wortel in julienne, stoof die in een klontje boter beetgaar
en voeg ze daarna aan de soep toe.
Was een beetje groen van de selderij, scheur de blaadjes in stukjes en
garneer de soep hiermee.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |