Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aardappelgerechten | Franse aardappelsoep

Franse aardappelsoep

4 grote, bloemige aardappelen
2 preien
1/2 winterwortel
1 ui
1 teentje knoflook
200 gr ham met zwoerd aan een stukje
11/2 liter kruidenbouillon
versgemalen peper, zout
1 courgette
enkele takjes selderij

Snijd de aardappelen, de preien en de geschilde winterwortel in stukjes en
kook ze samen met de gesnipperde ui, het teentje knoflook uit de pers en
de ham in 20 minuten in de bouillon gaar.
Neem de ham uit de pan en snijd hem in reepjes.
Zeef de bouillon, pureer de aardappelen en de groenten en doe de
aardappel-groentepuree weer bij de bouillon.
Breng de soep op smaak met peper en voeg eventueel wat zout toe.
Snijd de ongeschilde courgette in luciferdunne reepjes en warm die samen
met de hamreepjes 3 minuten in de soep mee.
Knip de selderij fijn en bestrooi de soep ermee.
Lekker met boerenbrood, besmeerd met boter.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50