Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Knolselderij-aardappelkoekjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 aardappelen
zout
1/4 selderijknol (100 gr)
50 gr salami
2 eieren
2 eetlepels bieslook (diepvries)
peper, nootmuskaat
5 eetlepels bloem

Bereiden

Schil de aardappelen, was ze, kook ze in een pan met weinig water en zout
in ± 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze met een pureestamper
fijn.
Schil de selderijknol dik, was hem en rasp hem boven een kom.
Snijd de salami in kleine stukjes.
Roer de eieren één voor één door het
aardappelkruim, voeg de knolselderij, de salami, de bieslook, zout, peper
en nootmuskaat toe en roer alles goed door elkaar.
Zeef de bloem erboven en kneed die erdoor.
Vet een bakblik in, schep hierop steeds 2 eetlepels van het
aardappelmengsel en vorm het met een lepel tot een plat koekje.
Zet het bakblik tot het gebruik afgedekt weg.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de knolselderij-aardappelkoekjes
in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en lichtbruin.
Lekker bij gehakt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gatto (Italiaanseaardappelschotel)
Aardappelpuree metslagroom
Gepofte aardappelgarni
Aardappelsalade uitBerlijn
Gegratineerde aardappelen 2

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes