Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aardappelgerechten | Kruidige aardappelen augratin

Kruidige aardappelen augratin

40 gr boter
40 gr bloem
1/8 liter melk
1/4 liter kippebouillon van een tablet
1/2 dl witte wijn
peterselie, bladselderij
bieslook, dille
1 teentje knoflook
zout, peper, nootmuskaat
750 gr aardappelen
100 gr geraspte kaas

Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en Breng op smaak
met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout,
versgemalen peper en wat nootmuskaat.
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in
ruim water met zout (= blancheren).
Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven
( 200C) en laat het gerecht in 45 minuten gaar
worden en lichtbruin kleuren.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50