Was de aardappelen en doe ze met ruim water in een pan.
Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar.
Maak de uien schoon.
Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen.
Was de tomaat en snijd hem zonder steelaanzet in dunne plakjes.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Verhit de olie in een koekepan en bak de spekblokjes en de uisnippers
daarin tot de uisnippers glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het tot het rul is.
Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en
roer alles goed door elkaar.
Rasp de kaas grof.
Schil de aardappelen en snijd ze in 1/2 cm dikke plakjes.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Vet een vuurvaste schaal in en leg de tomaten, de uiringen en het gehakt
er in laagjes in.
Eindig met een laagje aardappel.
Verdeel er de kaas en vlokjes boter over en bak het gerecht ± 25
minuten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |