Was de rijst en kook deze af in water met wat zout in ca. 12 minuten gaar.
Giet de afgekookte rijst in een vergiet.
Snijd de kabeljauwfilet in stukjes, bestrooi ze met peper en zout en bak ze in hete olijfolie in enkele minuten om en om gaar (doe dit snel en voorzichtig, anders valt de vis uit elkaar).
Leg ze op een ovenplaatje op vetvrij papier.
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Verhit de olie van de kabeljauw weer en fruit hierin de sjalotjes en wortelreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de in reepjes gesneden kool toe en bak deze al omscheppend ca. 3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht ca. 2 minuten op hoog vuur.
Breng de groentemassa op smaak met het gembersiroop, chilisaus en ketjap.
Giet een klein scheutje water bij de maïzena en giet dit bij het mengsel.
Bind het stoofvocht hiermee af en roer het flink door elkaar.
Lepel het groentengarnituur op warme borden en leg de mootjes vis erop.
Serveer de gekookte rijst er apart bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |