Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Aziatische schotel

Aziatische schotel

300 gr rijst
400 gr kabeljauwfilet
300 gr Chinese kool in reepjes
1 el olie
6 sjalotjes
1 grote wortel
1 dl visbouillon
1 el gembersiroop
1 el chillesaus
0,5 el ketjap
1à 2 tl maïzena
peper en zout

Was de rijst en kook deze af in water met wat zout in ca. 12 minuten gaar.
Giet de afgekookte rijst in een vergiet.
Snijd de kabeljauwfilet in stukjes, bestrooi ze met peper en zout en bak ze in hete olijfolie in enkele minuten om en om gaar (doe dit snel en voorzichtig, anders valt de vis uit elkaar).
Leg ze op een ovenplaatje op vetvrij papier.
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne reepjes.
Verhit de olie van de kabeljauw weer en fruit hierin de sjalotjes en wortelreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de in reepjes gesneden kool toe en bak deze al omscheppend ca. 3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht ca. 2 minuten op hoog vuur.
Breng de groentemassa op smaak met het gembersiroop, chilisaus en ketjap.
Giet een klein scheutje water bij de maïzena en giet dit bij het mengsel.
Bind het stoofvocht hiermee af en roer het flink door elkaar.
Lepel het groentengarnituur op warme borden en leg de mootjes vis erop.
Serveer de gekookte rijst er apart bij.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50