Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Bami goreng

Bami goreng

300 gr dunne eiernoedels (mie)
2 fijngesneden rode uien
olie
2-3 fijngesneden teentjes knoflook
1 fijngesneden rode peper
1 in reepjes gesneden rode paprika
1 el geraspte gemberwortel
½ tl trassi
500 gr in reepjes varkensvlees
200 gr Chinesekool in reepjes
4 in stukjes gesneden lente-uitjes
1-2 el ketjap manis
zout en peper
gefruite uitjes
fijngesneden lente-ui

Bereid 300 gr dunne eiernoedels (mie) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de mie af met koud water en laat hem goed uitlekken. Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en bak de mie hierin in circa 5 min krokant. Schep de mie uit de wok. Verhit opnieuw 3 el olie in de wok en bak hierin 2 fijngesneden rode uien, 2-3 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden rode peper, 1 in reepjes gesneden rode paprika en 1 el geraspte gemberwortel circa 5 min. Voeg ½ tl trassi (garnalenpasta) en 500 gr in reepjes gesneden varkensvlees toe en bak alles nog circa 3 min. Voeg 200 gr Chinese kool in reepjes en 4 in stukjes gesneden lente-uitjes toe en bak alles al omscheppend nog circa 5 min. Schep de mie erdoor en verwarm alles goed. Voeg 1-2 el ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de bami met gefruite uitjes en heel fijngesneden lente -ui.
Tip:
Varkensvlees kan ook vervangen worden door blokjes kip en omeletreepjes. Lekker met saté (saus), kroepoek en ingemaakt zoetzuur (atjar)

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50