Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Chinese bouillonfondue

Chinese bouillonfondue

100 gr biefstuk
1 el olie
½ tl kerriepoeder
½ tl geraspte gemberwortel
100 gr kipfilet
1 el sesamolie
2 el Japanse sojasaus
½ geperst teentje knoflook
2 lente-uitjes
groenten: shi-take,bleekselderij,groene asperges,courgette,lente-uitje,paprika,kestomaatjes
1 liter kippenbouillon
2-3 el fijngesneden peterselie
hoisinsaus
Thaise chillisaus

Snijd 100 gr biefstuk in dunne plakken en marineer het vlees circa 30 minuten in een mengsel van 1 el olie, ½ tl kerriepoeder en ½ tl geraspte gemberwortel. Snijd 100 gr kipfilet in dunne plakken en marineer deze in een mengsel van 1 el sesamolie, 2 el Japanse sojasaus, ½ geperst teentje knoflook en 2 in dunne ringen gesneden lente-ui. Snijd 400-500 gr groenten (shii-take, bleekselderij, groene asperges,courgette, lente-uitjes, paprika, kerstomaatjes) in plakjes of reepjes. Verwarm 1 liter sterke kippenbouillon en schenk hem in een Chinese fonduepan.
Strooi 2-3 el fijngesneden peterselie in de bouillon.
Laat biefstuk, kip en groenten met behulp van netjes in de bouillon zakken en gaar worden in ½- 2 minuten. Serveer er hoiinsaus en Thaise chillisaus bij (van elk maximaal 1 eetl per persoon). Als alle ingrediënten zijn opgebruikt, kunt u de geurige bouillon na de fondue serveren.

Omdat vlees en groenten zachtjes gaar worden in bouillon, blijft de smaak optimaal behouden.

Personen: 2
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50