Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Chinese vleesschotel met rijst en ei

Chinese vleesschotel met rijst en ei

200 gr kortkokende dessertrijst
zout
½ l melk
1 teentje knoflook in plakjes
1 stukje gemberwortel van 1 cm.
2 el olie
250 gr Chinese vleesreepjes,500 gr panklare prei
1 bakje shii-take in plakjes
3 el sojasaus
1 el honing
1½ el droge sherry
2 tl Chinese kruiden (potje)
3 eieren
50 gr geraspte belegen kaas.

Kook de rijst met wat zout in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Fruit in een braadpan de knoflook en de gemberwortel 1 min in de olie.Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend goudbruin. Voeg de prei en de shii-take toe en roerbak ze 2 min op hoog vuur. Voeg de soja, honing, sherry en Chinese kruiden toe en stoof alles nog 3 min zachtjes. Doe het vleesmengsel over in een ingevette lage ovenschaal. Meng de losgeklopte eieren met wat peper en zout en de kaas door de rijst en verdeel dit over het vlees. Zet de schaal 30 muin in een op 200 graden voorverwarmde oven of 12-15 min in een op 225 graden (350 watt) voorverwarmde combinatiemagnetron.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50