Gebakken banaan 1
Gebruik voor dit gerecht geen overrijpe bananen. Het vruchtvlees van te rijpe bananen is niet stevig genoeg en bevat teveel suiker, daarom gaan deze bananen tijdens het bakken kleven.
Snijd de bananen overlangs door en vervolgens de helften in twee stukken. Maak olie heet en bak hierin de bananen goudbruin. Bestrooi ze met poedersuiker of basterd.
Gebakken banaan 2
Snijd de bananen overlangs door en vervolgens de helften in 2 stukken. Maak een papje van bloem, water en een mespuntje zout. Haal de banaanstukjes hier goed doorheen. Bak ze hierop goudbruin in de olie. (Kan ook met overrijpe bananen in de koekenpan met wat boter of olie, dan is het minder vet).
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |