Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Indonesische stoofschotel

Indonesische stoofschotel

700 gr varkensriblappen
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 bolletje verse gemberwortel
1 tl kerriepoeder
2 stengels citroengras
zout
1 tl cayennepeper
50 gr santen
4 el kokosschaafsel
2 el korianderblaadjes
2 el olie

Snijd de riblappen in stukken van 2 cm, verwarm de olie en bak hierin de blokjes in ca 6 min krokant.
Knip het citroengras in stukken en voeg deze aan het vlees toe. Voeg ook zout, cayennepeper, ca 5 dl water en de santen toe.
Pel en snipper de uien en het knoflook. Rasp de gemberwortel en fruit deze samen met het kerriepoeder, knoflook en de uien ca 5 min in wat olie aan.
Voeg dit mengsel toe aan het vlees, breng aan de kook en laat ca 3 uur op een matig vuur garen zonder deksel.
Breg het gerecht op smaak met zout en schep het over in een schaal. Bestrooi met korianderblaadjes en kokosschaafsel.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50