Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Oostersemihoen met vleesreepjes, tauge en paddestoelen

Oostersemihoen met vleesreepjes, tauge en paddestoelen

3 el ketjap manis
2 el citroensap
zout en peper
350 gr magere varkensreepjes
400 gr mihoen
3 lente uitjes
300 gr gemengde paddestoelen
1 groene peper
2 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
100 gr taugé

Meng de ketjap, het citroensap, zout en peper met het varkensvlees en laat alles circa 1 uur in de koelkast marineren. Breng 1 l water aan de kook. Voeg de mihoen toe, zet het vuur uit en laat het 8 min. Zo staan. Snijd de paddestoelen in plakjes en de lente- uitjes in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd in stukjes. Verhit de olie in de wok.Voeg de lente- ui, de peper en de uitgeperste knoflook toe en roerbak alles. 1 min.
Voeg de paddestoelen toe en bak nog 2 min. Neem alles uit de wok. Roerbak het vlees zonder de marinade (bewaar de marinade) in circa 4 min. Gaar. Voeg de marinade toe en warm deze 1 min. Mee. Voeg de overige ingredienten toe en laat alles, al omscheppend, door en door warm worden.

Lekker met: een salade van wortel met een dressing van 2 el sinaasappelsap, 2 el yoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl fijngehakte bieslook en zout en peper naar smaak.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50