Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Sajoer lodeh met sate

Sajoer lodeh met sate

1½ eetl olie
1 ui
1 teentje knoflook
300 gr snelkookrijst ( Kwaliteitsmerk )
zout
250 gr panklare witte of spitskool
2 theel sambal oelek
400 gr Oosterse roerbakgroenten
2 dl kippenbouillon ( v.e. tablet )
4 pakjes kipsaté ( diepvries )
peper
3 el gebakken uitjes (Conimex )
1 zak kroepoek

Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Kook de rijst in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook in ca. 5 minuten goudgeel. Voeg de kool en de sambal toe en bak 3 minuten mee. Schep de roerbakgroenten erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de sajoer 7 minuten op een laag vuur koken. Verwarm intussen de saté volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de sajoer eventueel op smaak met peper en zout. Doe de saté over in een schaal en bestrooi met de uitjes. Serveer met een koud pilsje.
Bereidingstijd : 20 minuten

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50