Snipper de sjalotjes fijn en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de koriander met de stelen fijn (houd iets achter voor de garnering). Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Vermeng het gehakt met de vissaus, het limoensap, het gemberpoeder en de sjalotjes. Bak in de olie het vlees op hoog vuur gaar en rul. Neem het vlees van het vuur, schep er de helft van de rode peper, de koriander en de lente-ui door en breng op smaak met zout en peper en eventueel meer vissaus. Laat het gehakt tot lauwwarm afkoelen. Schep het in de slabladeren, garneer met de rest van de peper en wat blaadjes koriander en serveer direct. Geef er eventueel apart grofgehakte gezouten pinda‘s, partjes verse limoen, extra fijngehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes bij.
Tip: Lekker bij deze salade zijn de komkommer- of de pindesaus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |