Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Thaise gehaktsalade

Thaise gehaktsalade

6 sjalotjes
3 lente- uitjes
1 bosje verse koriander
1 rode peper
500 gr rundergehakt
2 el Thaise vissaus
4 el limoensap (vers of uit flesje)
½ tl gemberpoeder
2 el olie
zout en peper
4 mooie bladeren ijsbergsla
(gezouten pinda‘s
(1 verse limoen)
(sesamzaadjes)

Snipper de sjalotjes fijn en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de koriander met de stelen fijn (houd iets achter voor de garnering). Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Vermeng het gehakt met de vissaus, het limoensap, het gemberpoeder en de sjalotjes. Bak in de olie het vlees op hoog vuur gaar en rul. Neem het vlees van het vuur, schep er de helft van de rode peper, de koriander en de lente-ui door en breng op smaak met zout en peper en eventueel meer vissaus. Laat het gehakt tot lauwwarm afkoelen. Schep het in de slabladeren, garneer met de rest van de peper en wat blaadjes koriander en serveer direct. Geef er eventueel apart grofgehakte gezouten pinda‘s, partjes verse limoen, extra fijngehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes bij.
Tip: Lekker bij deze salade zijn de komkommer- of de pindesaus.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50