Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Aziatischegerechten | Thaise rijst met varkensvlees

Thaise rijst met varkensvlees

300 -400 gr pandanrijst
1 -2 tl geraspte gemberwortel
2 el fijngesneden teentjes knoflook
3 -4 tl Thaise currypasta
500 gr mager varkensvlees
2 el olie
4 lente - uitjes
100 taugé
2 eieren
2 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
2-3 tl limoensap
zout en peper
60 gr ongezouten cashewnoten
3 -4 el fijngesneden koriander
partjes limoen

Kook 300 -400 gr pandanrijst volgens gebruiksaanwijzing met zout gaar. Meng 1 -2 tl geraspte gemberwortel, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 3 -4 tl Thaise currypasta en roer dit mengsel door 500 gr mager varkensvlees in blokjes. Laat de smaken 10 min intrekken. Bak het vleesmengsel circa 10 min in 2 el olie. Bak 4 lente -uitjes in ringen en 100 gr taugé 4 min mee. Klop 2 eieren los en roer ze door het vleesmengsel. Breng op smaak met 2 el vissaus, 2 el Japanse sojasaus, 2 -3 tl limoensap, zout en peper. Schep de gekookte rijst erdoor en verwarm alles goed. Voeg 60 gr ongezouten cashewnoten en 3 -4 el fijngesneden koriander toe. Garneer met partjes limoen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50