Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Schep er de vissaus en een flinke hoeveelheid peper uit de molen over, schep om en laat 15 minuten afgedekt marineren.
Snijd de kousenband of boontjes in stukken van 4 centimeter en kook ze 2 minuten voor in kokend water met zout. Spoel de boontjes direct na het koken af met koud water. Spoel de bamboescheuten af, laat ze uitlekken en snijd ze in staafjes. Bak in de olie in een wok of grote braadpan het vlees kort aan. Voeg de curry-pasta toe en bak kort mee. Voeg dan de kokosmelk, de boontjes, de bamboescheuten en de basterdsuiker toe en breng alles aan de kook.
Laat alles 4 minuten sudderen of tot de boontjes beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel met vissaus. Snijd de blaadjes van de takjes basilicum in dunne reepjes en garneer er de curry mee. Lekker met gekookte rijst, cashewnoten en komkommer.
Tip: is de curry te heet?
Wees voorzichtig met het gebruik van curry-pasta; deze kan erg pittig zijn. Voeg het liever beetje bij beetje toe en proef regelmatig. Als de curry toch te scherp is geworden, kunt u extra kokosmelk toevoegen, deze werkt verzachtend. In India voegt men vaak yoghurt toe voor een mildere smaak: ook een prima "redmiddel".
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |