Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Eiergerechten | Hoorn des overvloeds

Hoorn des overvloeds

5 eieren
4 eetl melk
zout en witte peper uit de molen
60 gr boter
125 gr gekookte ham, dikke plak
200 gr kleine spruitjes, schoongemaakt
100-150 gr kleine champignons
1 grote ui, grof gesnipperd
1 eetl fijngehakte (blad)peterselie

Roer in een kom eieren en melk los. Voeg wat zout en peper toe. Verhit een grote koekenpan en laat de helft van de boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Temper de warmtebron en schenk onmiddellijk daarna het eiermengsel in de pan.
Laat de omelet zolang zachtjes bakken tot het oppervlak is gestold en er toch nog glimmend uitziet.
Keer de omelet, met behulp van een spatel en pandeksel of groot bord om en laat hem dan nog 1-2 minuten in de pan liggen. Zet dan het vuur uit.
Snijd de ham in minuscule blokjes en zet de spruitjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de spruitjes niet veel langer dan 7 minuten koken. Stort ze daarna in een vergiet en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen.
Verhit een wok en laat de boter smelten.
Laat de boter even door de pan walsen.
Voeg gesnipperde ui toe en laat deze zolang zachtjes fruiten tot ze glazig ziet en ook al wat kleur begint te krijgen. Schep de ham, spruitjes en champignons er door. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen 4-5 minuten zachtjes bakken. Strooi er wat zout en peper over.

Presentatie: laat de omelet op een voorverwarmde schaal glijden. Schep de vulling er in het midden op en strooi er peterselie over. Vouw de onbedekte delen van de omelet er over in de vorm van een ouderwetse puntzak. Leg er bij wijze van garnering een flinke toef (krul)peterselie bij. Dien er sneetjes licht geroosterd (wit) brood bij op.

Personen: 2-
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50