Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Eiergerechten | Roerei met groene kruiden en variaties

Roerei met groene kruiden en variaties

Voor 6 stuks:
90 gr boter of margarine, in kleine klontjes
12 eieren
zout en peper
3 el fijngesneden kruiden (peterselie, kervel, bieslook, dragon.

Snijd voorzichtig de kopjes van 6 mooie rauwe eieren,zodat ze later weer gevuld kunnen worden.
Smelt 25 gr boter in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een steelpan). Klop de eieren met 65 gr boter, zout en peper met een vork door elkaar tot het mengsel nét gemengd is. Schenk dit in de pan en zet hem op zacht vuur. Gebruik een vlamverdeler of zet de pan boven een andere pan met heet water (au bain marie). Blijf voortdurend roeren tot de eieren net gaan stollen, het mengsel moet nog zeer smeuïg zijn. Roer, vlak voordat het eimengsel klaar is, de kruiden erdoor en laat ze even meewarmen.
Vul 6 lege eierdoppen met het roerei. Garneer met een toefje kervel of peterselie.

Variaties:
Roerei met dille en zalmeitjes: Vervang de kruiden door 1-2 el fijngesneden dille en garneer met roze zalmeitjes.
Roerei met garnalen: Vervang de kruiden door 3-4 fijngesneden gekookte garnalen en garneer met een paar garnalen.
Roerei met gerookte zalm: Vervang de kruiden door 125 gr reepjes gerookte zalm en garneer met sprietjes bieslook.
Roerei met gerookte kip: Vervang de kruiden door 100 gr reepjes gerookte kip en garneer met een takje dragon.
Roerei met tomaat en olijven: Vervang de kruiden door 2 ontvelde tomaten in partjes en 2 el fijngesneden zwarte olijven en garneer met een partje tomaat en plakje zwarte olijf.

Personen: Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50