Snijd voorzichtig de kopjes van 6 mooie rauwe eieren,zodat ze later weer gevuld kunnen worden.
Smelt 25 gr boter in een pan met dikke bodem (bijvoorbeeld een steelpan). Klop de eieren met 65 gr boter, zout en peper met een vork door elkaar tot het mengsel nét gemengd is. Schenk dit in de pan en zet hem op zacht vuur. Gebruik een vlamverdeler of zet de pan boven een andere pan met heet water (au bain marie). Blijf voortdurend roeren tot de eieren net gaan stollen, het mengsel moet nog zeer smeuïg zijn. Roer, vlak voordat het eimengsel klaar is, de kruiden erdoor en laat ze even meewarmen.
Vul 6 lege eierdoppen met het roerei. Garneer met een toefje kervel of peterselie.
Variaties:
Roerei met dille en zalmeitjes: Vervang de kruiden door 1-2 el fijngesneden dille en garneer met roze zalmeitjes.
Roerei met garnalen: Vervang de kruiden door 3-4 fijngesneden gekookte garnalen en garneer met een paar garnalen.
Roerei met gerookte zalm: Vervang de kruiden door 125 gr reepjes gerookte zalm en garneer met sprietjes bieslook.
Roerei met gerookte kip: Vervang de kruiden door 100 gr reepjes gerookte kip en garneer met een takje dragon.
Roerei met tomaat en olijven: Vervang de kruiden door 2 ontvelde tomaten in partjes en 2 el fijngesneden zwarte olijven en garneer met een partje tomaat en plakje zwarte olijf.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |