Schil de asperges zorgvuldig vanaf de kop naar de onderkant. Snijd aan de onderkant het harde gedeelte eraf.
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Leg de asperges erin en kook ze zachtjes gedurende 12 minuten.
Haal ze van de warmtebron af en laat ze afgedekt 15 minuten in het water liggen.
Smelt intussen de boter en klop er 5 eetl van het aspergevocht door. Roer de kruiden erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de asperges uit de pan, laat ze goed uitlekken en leg ze naast elkaar met de punten in één richting op een warme schaal.
Schenk de saus erover. Serveer er gekookte krieltjes en gekookte eieren bij.
Tip: Vervang de groene kruiden in de botersaus eens door:
1 teentje knoflook en 2 eetl gehakte bladselderij of 2 eetl gehakte peterselie en 1 eetl pesto of
1 theel kerriepoeder en 2 eetl gehakte koriander of 2 eetl gehakte bosuitjes en 1 eetl gehakte dille.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |