Schil de asperges met de dun schiller vanaf de kop naar de onderkant en snijd ca. 1,5 cm van de onderkant.
Kook ze in ruim water met zout en boter 15 min. En laat ze nagaren.
Kook de eieren intussen hard in 10 min. Pel ze daarna en hak ze fijn.
Meng de groene kruiden en voeg 1 theel gehakte tuinkers toe.
De rest van de tuinkers wordt gebruikt als garnering.
Roer de mosterd, citroensap, geperste knoflook en olie door de tuinkruiden.
Voeg 3/4 deel van de gehakte eieren toe.
Meng de yoghurt en de cognac door het kruidenmengsel en vorm er een dikke saus van. Voeg zout naar smaak toe.
Leg de asperges naast elkaar op een ruime schaal.
Schep de saus er in een strakke lijn op.
Bestrooi met de rest van het ei en garneer met tuinkers.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |