Schil de witte asperges dun.
Snijd van alle asperges een stukje van de onderkant af en halveer ze.
Kook de witte asperges in kokend water met 1 el zout in 20 minuten gaar, leg na 5 min de groene asperges erbij. Snipper het uitje, fruit het in 3 el boter, schep de rijst erbij en bak het mengsel glazig. Los 1 bouillontablet op in 3/4 l water.
Voeg dit in delen van ± 15 min. Laat de rijst afgedekt nog 5 minuten na warmen. Bak in een grillpan de gerookte zalmmootjes aan beide kanten 4 minuten zonder extra vet.
Bereid de saus zoals op het pakje staat. Knip flink wat peterselie en bieslook fijn en roer de helft bij de saus. Schep flink wat rijst op de borden, leg de asperges erbij en leg op elk bord een zalmmoot. Strooi er rijkelijk witte peper uit de molen, grof zeezout en verse kruiden over.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |