Schil de asperges van boven naar beneden steeds iets dikker af. Snijd van elke stengel een stukje van de onderkant (ca.3 cm af. Laat de asperges na het schillen tenminste 1 uur in koud water liggen. Snijd de asperges elk in drie min of meer gelijke stukken.
Verhit een pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Schep de asperges erdoor en voeg de room toe.Leg het deksel op de pan en temper de warmtebron. Laat alles 10 minuten zachtjes stoven. Was intussen de zeekraal en haal de slechte delen weg. Voeg de zeekraal, na afloop van de aangegeven stooftijd, bij de asperges en laat alles nogmaals, met het deksel op de pan, 5 minuten stoven.
Spoel intusen de zalm af en maak hem droog met keukenpapier. Snijd de vis in smalle repen die niet veel langer dan de zeekraal mogen zijn. Schep ze na afloop van de stooftijd bij de asperges en de zeekraal. Schep alles enkele malen om. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Houd alles dan nog gedurende 1 min tegen de kook aan.
Presentatie: schep het gerecht met de saus in het midden op en voorverwarmde borden. Schik plakjes hard gekookt ei er bovenop. Leg er eventueel takjes dille als garnering bij.
Geef er enkele kleine gekookte aardappelen of sneetjes licht geroosterd wit (sesam) brood bij.
Tip : zeekraal kunt u als sperziebonen koken en daarna heel licht met een klontje boter stoven.
Tip: zalm moet 8 -12 minuten stoven.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |