Was de komkommers, halveer ze over de lengte. Snijd ze nog een keer over de helft en verwijder de zaadlijsten.
Meng het gehakt met het ei, paprikablokjes, lente uiringetjes, knoflook, 2 eetl paneermeel en oregano.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de komkommerhelften met het mengsel en bestrooi deze met de overige paneermeel. Zet de komkommer in een lichtbeboterde ovenschaal en leg kleine vlokjes boter op het gehakt. Laat de komkommers in ca 15 minuten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden.
In de tussentijd de eiertagliatelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar koken. Giet de pasta af en meng de olijfolie en de peterselie erdoor. Houd de pasta warm tot gebruik.
Serveer de gevulde komkommers op voorverwarmde borden en schep de pasta rondom.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |