Bereid de spinazie zoals op het pak beschreven staat en laat het in een zeef goed uitlekken. Snipper de sjalotjes en fruit ze in 2 el boter. Snijd de champignons in plakjes, schep ze bij de uitjes en bak alles al omscheppend 5 min. Schep de spinazie erbij, knijp er 1 teen knoflook boven uit en verwarm ook dit, tot al het vocht verdampt is. Warm de oven voor op 225 gr. Vet een ovenschaal in met boter, schep de spinazie er in. Breng de room op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat en schenk het over de spinazie. Wrijf de beschuit fijn, knip het groen van 2 takjes peterselie fijn en vermeng dit met de gratinkaas. Strooi dit mengsel over de schotel en leg hier en daar een klontje boter. Snijd de Franse boule in 4-8 punten. Knijp 3 tenen knoflook uit, meng ze met 1 dl olijfolie en kwast de snijvlakken van het brood hiermee in. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Zet de spinazie schotel 30 min. Middenin de oven, zodat de gratinlaag mooi goudbruin kleurt. Schuif, als u een circulatieoven heeft, na 15 min. De bakplaat met brood onderin de oven of bak het zodra de spinazieschotel klaar is. Houd de spinaziekoek warm onder aluminiumfolie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |