Schil de asperges en snijd ze allemaal even lang.
Kook de asperges in water met een lepeltje suiker en wat zout in ca 15 minuten gaar.
Kook de eieren in 8 min hard.
Snijd de ham in stukjes.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak een blanke roux.
Voeg melk en 2,5 dl kookvocht toe aan de roux en maak er een saus van.
Breng saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de gehakte ham door de saus.
Schep de asperges op de saus, strooi er gesneden ei over en eindig met een laagje saus.
Strooi de geraspte kaas erover.
Smelt de rest van de boter en schenk deze over de kaas.
Zet schaal in hete oven en laat bovenkant bruin worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |