Schil de schorseneren onder de stromende kraan en kook ze in 10-15 min beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de schorseneren uitlekken en kook het kookvocht in tot circa 4 dl. Rol in elke plak ham 2-4 schorseneren en leg de rolletjes in een ovenschaal. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en verwarm dit circa 3 min op zacht vuur. Voeg het ingekookte schorsenerenvocht toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus op zacht vuur circa 5 min koken. Roer van het vuur af de slagroom, eidooier, zout en peper erdoor. Schenk de saus over de schorsenerenrolletjes en strooi de kaas erover. Bak het gerecht 20-25 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gegratinerd is. Bestrooi voor serveren met peterselie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |