Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde schorseneren

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1- 1½ kg schorseneren
zout,peper
10-12 plakken gekookte ham
25 gr boter of margarine
20 gr bloem
1½ dl slagroom
1 eidooier
ca 100 gr geraspte jonge kaas
2-3 eetl fijngesneden peterselie

Bereiden

Schil de schorseneren onder de stromende kraan en kook ze in 10-15 min beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat de schorseneren uitlekken en kook het kookvocht in tot circa 4 dl. Rol in elke plak ham 2-4 schorseneren en leg de rolletjes in een ovenschaal. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en verwarm dit circa 3 min op zacht vuur. Voeg het ingekookte schorsenerenvocht toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus op zacht vuur circa 5 min koken. Roer van het vuur af de slagroom, eidooier, zout en peper erdoor. Schenk de saus over de schorsenerenrolletjes en strooi de kaas erover. Bak het gerecht 20-25 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gegratinerd is. Bestrooi voor serveren met peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lekkere zoete spruitjes
Kruidige schorseneren (Feestrecept)
Stampot-andijvie met gebakken uitjes
Roergebakken asperges met beenham (wok)
Menestre uit Spanje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes