Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Groenten | Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof

4 stronken witlof
8 plakjes ontbijtspek (mag ook bacon of Italiaanse pancetta zijn)
50 gr boter
200 ml kippenbouillon (zelfgemaakt,uit pot of van tablet)
2 el bruine basterdsuiker
zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd ze daarna in de lengte door. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper en wikkel om elke helft een plakje spek. Bak telkens twee helften in een beetje boter, met de opengesneden kant onder zodat deze mooi kleurt. Leg alle helften naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met de suiker. Giet de bouillon in de schaal, dek hem af met aluminiumfolie en zet hem 15 min in de oven.
Haal de folie eraf en laat de groente nog 5 min bruin worden in de oven.

Lekker met gekookte krieltjes.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50