Snijd de witlofstruikjes in de lengte doormidden. Leg de struikjes, met de snijhelften naar boven gekeerd, naast elkaar in een dik beboterde ovenvaste schaal.
Bestrijk de helften eerst met een kwastje met limoen- of citroensap.
Strooi er zout en peper over.
Strijk er daarna met een kwastje olijfolie over.
Plaats de schaal onder een reeds hete ovengrill.
Neem de schaal na 6 min even uit de oven.
Beleg het witlof met plakjes kaas.
Plaats de schaal terug onder de nog hete grill.
Neem de schaal uit de oven zodra (na ca. 6 min) de kaas gesmolten en ook al wat kleur begint te krijgen.
Verhit een droge koekenpan en laat de gehakte hazelnoten er onder voortdurend omschudden heel licht in kleuren.
Stort de hazelnoten op een groot koud bord en laat ze afkoelen.
Verhit de opnieuw drooggemaakte koekenpan en laat de hamblokjes er onder voortdurend omscheppen, 1 minuut in bakken.
Presentatie:
schik op elk voorverwarmde bordje 3 gehalveerde witlofstruikjes met kaas. Strooi er eerst de hazelnoten, vervolgens de hamblokjes en daarna het bieslook over. Geef er sneetjes licht geroosterd volkorenbrood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |