Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde paprikas 2

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 rode paprika‘s
250 gr spinazie
peper en zout
200 gr feta (liefst van schapenmelk)
1 teentje knoflook
2 etl zure room
3 eetl pijnboompitten
witte wijn
olijfolie

Bereiden

Vier rode, gelijkvormige paprika‘s wassen en droogdeppen, op een bakplaat leggen en zó lang in een vrij hete oven (200 graden) bakken dat de velletjes barsten. In een afgesloten pan of schaal laten afkoelen en de velletjes er dan met een puntig mesje afhalen. De paprika‘s aan één kant opensnijden en de zaadlijsten voorzichtig verwijderen. Voor de vulling 250 gr verse spinazie met aanhangend water laten slinken, al het vocht eruit drukken, fijnhakken en op smaak brengen met peper en zout. Dan 200 gr feta (liefst van schapenmelk) fijnprakken, er 1 teentje knoflook boven uitpersen en er 2 eetl zure room en de spinazie door roeren. Drie eetl pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren en toevoegen. Het mengsel verder op smaak brengen met peper en zout en de paprika‘s ermee vullen. Dichtvouwen en in een ingevette ovenschaal leggen. Er 2 eetl droge witte wijn bij schenken, de paprika‘s met zout bestrooien en met een lepeltje olijfolie besprenkelen.
In een warme oven (180 graden) in ± 30 min door en door warm laten worden.
Lekker met gekookte lintmacaroni en broccoliroosjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekarameliseerde witlof
Gevulde puntpaprikas
Gestoofde groene kool
Gegratineerde asperges *
Gevulde courgettes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes