Snijd de kapjes van 8 stevige,niet te kleine tomaten en hol de tomaten uit (bewaar de tomatenpulp).
Verhit 2 el olijfolie en bak hierin 75 gr bakbacon in reepjes in circa 5 minuten krokant.
Voeg 400 gr varkens- of half-om- half gehakt en 1 el fijngesneden basilicum toe en bak het gehakt rul.
Voeg de tomatenpulp en 1 ongeschilde en in kleine blokjes gesneden courgette toe en stoof alles nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer er 100 gr in blokjes gesneden gruyèrekaas door. Schep het mengsel door de tomaten en strooi er 50 gr geraspte gruyèrekaas over. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi ze met 2-3 el fijngesneden basilicum.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |