Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roerbak van witlof, gedroogde ham, salie en olijven

Aantal personen: 8

Ingrediënten

8 struikjes witlof
verse salie
100 gr zwarte olijven zonder pit
olijfolie
150 gr iets dikker gesneden ham (Ardenner, Parma of vergelijkbaar)
zout
peper
nootmuskaat

Bereiden

Laat de kontjes aan de witlofstruikjes en snijd de struikjes in lange kwarten. Kook ze 5 min voor, laat ze afkoelen. Pluk 8 salieblaadjes af en knip ze in reepjes. Snijd de olijven in plakjes.
Verhit in de wok 3 el olie en bak hierin de ham op hoog vuur knapperig, schep uit de pan. Bak in het bakvet de witlof met de salieblaadjes 3 min al omscheppend, voeg de olijfjes en ham toe en strooi er wat zout, peper en nootmuskaat.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spruitjesschotel
Roergebakken wilde spinazie
Kruidige schorseneren (Feestrecept)
Asperges met zalm
Prei uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes