Maak de spruitjes schoon en kruis iets grotere spruitjes met een scherp mesje in . Boen de sinaasappels schoon en rasp het oranje deel van de schil dun af.
Pers de sinaasappels uit. Verhit de wok en schenk er 3 el olie in. Voeg direct de spruitjes toe en roerbak ze ± 12 min op halfhoog vuur. Breng in een steelpannetje het sinaasappelsap met 1 el boter aan de kook en kook het vocht in 10 min op middelhoog vuur tot de helft in. Voeg 1 el balsamicoazijn, het sinaasappelraspsel, flink wat zout en naar smaak peper uit de molen toe. Schenk de sinaasappelsaus over de spruitjes en druppel er nog wat olie over.
Serveer direct.
Lekker met gebakken aardappels en gegrilde kip.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |