Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil af. Snijd de witlof in de lengte in kwarten of smallere parten (laat de kern zitten, zodat de blaadjes aan elkaar blijven zitten). Schil een stukje gember van 2 cm en rasp het stukje. Verhit in een wok 2 el olie en 1 el boter. Fruit hierin op een half hoog vuur 2 tenen knoflook uit de pers, gemberwortel en citroenrasp. Schep de witlofparten erbij en draai het vuur hoog. Roerbak de witlof in 4-6 minuten goudbruin. Kruimel er een half bouillontablet over, roer de wijn en 1 dl water erbij en breng het aan de kook. Breng het op smaak met een draai peper, ½ el vissaus en 1 el sojasaus.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |