Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken witlofpartjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 citroen
6-8 (ca. 1kg) struikjes witlof
verse gemberwortel
olie
boter of margarine
knoflook
bouillontabletten
½ dl droge witte wijn of sherry
Thaise vissaus
soja saus

Bereiden

Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil af. Snijd de witlof in de lengte in kwarten of smallere parten (laat de kern zitten, zodat de blaadjes aan elkaar blijven zitten). Schil een stukje gember van 2 cm en rasp het stukje. Verhit in een wok 2 el olie en 1 el boter. Fruit hierin op een half hoog vuur 2 tenen knoflook uit de pers, gemberwortel en citroenrasp. Schep de witlofparten erbij en draai het vuur hoog. Roerbak de witlof in 4-6 minuten goudbruin. Kruimel er een half bouillontablet over, roer de wijn en 1 dl water erbij en breng het aan de kook. Breng het op smaak met een draai peper, ½ el vissaus en 1 el sojasaus.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges, zalm en zeekraal
Met spinazie gevulde flensjes
Provencaals gevulde aubergines
Gevulde tomaten
Roergebakken koolrabi met raapstelen en oude boerenkaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes