Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stampot-andijvie met gebakken uitjes

Aantal personen: 2

Ingrediënten

200 gr kleine uitjes of sjalotjes
25 gr boter
zout en peper
500 gr aardappelen
600 gr heel fijn gesneden andijvie
200 gr in reepjes gesneden achterham
1 -2 el slagroom
1 tl mosterd

Bereiden

Bak 200 gr kleine uitjes of sjalotjes in circa 20 minuten lichtbruin in 25 gr boter. Breng op smaak met zout en peper. Kook de aardappelen in circa 20 min gaar. Laat ze uitlekken en stamp ze fijn. Roer er 600 gr heel fijngesneden andijvie, 200 gr in reepjes gesneden achterham en 1 -2 el slagroom door en breng op smaak met zout en peper en 1 tl mosterd. Verdun de stampot, als deze te dik is, eventueel met wat kippenbouillon. Serveer de gebakken sjalotjes apart met wat zure augurkjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lekkere bijzondere salades (o.a Friseesla, Eikenbladsla, Lolo bionda, Lolo rossa)
Gekookte asperges met rauwe ham en basilicumsaus
Asperges met bearnaisesaus
Boerenkool met spek en piccalilly
Lekkere zoete spruitjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes