Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Venkel gevuld met notenrijst en sinaasappelsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote venkelknollen (ca. 800 gram.)
zout
2 sjalotjes of 1 kleine ui
1 rode paprika
1 kleine prei
100 gr gezouten cashewnoten
100 gr (dikke plak kaas) belegen kaas
50 gr boter
150 gr snelkook (zilvervlies) rijst
1 1/2 theel tijm
1 (groente) bouillontablet
2 dl sinaasappelsap
1 sinaasappel
1/2 eetl allesbinder of aardappelmeel
50 gr geraspte jongbelegen kaas

Bereiden

Maak de venkel schoon. Verwijder de stronk en de uiteinden van de stelen. Bewaar het venkelgroen. Halveer de venkelknollen en hol ze met een mesje uit. Kook ze in ruim water met zout 12 minuten. Giet af en bewaar het kookvocht.
Snijd de rest van de venkel in blokjes. Snipper de gepelde sjalotjes. Verdeel de paprika in blokjes en de prei in ringetjes. Hak de cashewnoten grof en snijd de belegen kaas in miniblokjes. Zet ze terzijde.
Verhit de boter en roerbak 3 minuten de venkelblokjes, de sjalotjes, de paprika en de prei en bak daarna de rijst 2 minuten mee. Voeg de helft van de tijm en 1 dl venkelvocht met het bouillontablet toe en kook het rijst mengsel afgedekt 12- 15 min.
Verwarm intussen het sinaasappelsap met 1/2 dl water en de rest van de tijm. Bind de saus met de allesbinder of aardappelmeel, aangemaakt met 1 eetl sap. Schil de sinaasappel en verdeel deze in dunne plakken.
Roer de cashewnoten en de kaasblokjes door de rijst. Schep het rijstmengsel in de venkel en zet deze in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en plaats het gerecht in een voorverwarmde oven (200 gr) totdat de kaas gesmolten is.
Verdeel de saus over de borden en zet de gevulde venkel erop. Garneer met plakken sinaasappel en venkelgroen.
Serveer er een frisse salade bij.

Reacties

Daniella (14-05-2012 22:38):
Heel lekker. Het zag er ook heel mooi uit. Ik ben niet zo'n keukenprinses, maar dit zag er exclusief uit. Het smaakte bijzonder. De sinaasappelsaus is een ontdekking. Best makkelijk, snel klaar. Ga ik vast vaker maken. (als ik weet waar het nog meer bij smaakt:-)

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde groenteschotel
Menestre uit Spanje
Gemarineerde radijsjes
Carpaccio van venkel
Tagliatelle met asperges, avocado en ham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes