Was de kip, droog de buitenkant met keukenpapier en snijd de kip overlangs
in 4 of meer stukken.
Strooi er weinig peper en heel weinig zout op.
Verwarm de olie en bak de kip onder geregeld keren mooi van kleur.
Zet het vuur laag en fruit de ui met de knoflook onder voortdurend
omscheppen goudgeel.
Roer de sambal, de mosterd, de kemirienoten, de kerrie, de ketoembar en de
djinten door elkaar en maak er met 1-1 1/2 dl lauwwarm water een papje
van.
Schenk dat in de pan, roer tot de vloeistof kookt en laat de kip met het
deksel op de pan op de laag vuur gaar sudderen.
controleer na 30 minuten of het vlees gaar is en schenk dan de santen in
de pan.
laat de vloeistof koken en daarna in de open pan enigszins inkoken en
binden.
proef de saus en voeg naar smaak ketjap, suiker en/of zout toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |