Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ajam kerrie I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kip van 1-1 1/2 kg
peper, zout
8 eetlepels olie
1 grote zeer fijngesnipperde ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel sambal oelek
1/2 theelepel mosterd
4 gemalen of geraspte kemirienoten
4 theelepels kerrie djawa
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
2 dl santen
ketjap
suiker

Bereiden

Was de kip, droog de buitenkant met keukenpapier en snijd de kip overlangs
in 4 of meer stukken.
Strooi er weinig peper en heel weinig zout op.
Verwarm de olie en bak de kip onder geregeld keren mooi van kleur.
Zet het vuur laag en fruit de ui met de knoflook onder voortdurend
omscheppen goudgeel.
Roer de sambal, de mosterd, de kemirienoten, de kerrie, de ketoembar en de
djinten door elkaar en maak er met 1-1 1/2 dl lauwwarm water een papje
van.
Schenk dat in de pan, roer tot de vloeistof kookt en laat de kip met het
deksel op de pan op de laag vuur gaar sudderen.
controleer na 30 minuten of het vlees gaar is en schenk dan de santen in
de pan.
laat de vloeistof koken en daarna in de open pan enigszins inkoken en
binden.
proef de saus en voeg naar smaak ketjap, suiker en/of zout toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ajam smoor
Doro tsebhie (kip en eieren met chilisaus) uit Eritrea
Kipfilet en papillote
Asperges met gekookte tagliatelle en gerookte kip
Kip in zachtzure tomatensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes