Was de kip, ook inwendig, en snijd hem overlangs en overdwars in 4
stukken.
Droog deze met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de olie en bak de stukken kip daarin snel aan alle kanten mooi van
kleur.
Temper het vuur en doe de prei in de pan.
Maak de ui, de knoflook, de sambal, de kemirienoten en de goela djawa met
zout in een vijzel zo fijn mogelijk.
Breng 2 dl water aan de kook, doe daar de djeroek poeroet blaadjes bij en
voeg de stukken kip toe.
Meng de santen door de fijngewreven kruiden en giet de vloeistof in de
pan.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip sudderen.
Snijd de champignons overlangs in niet te dunne plakken en doe die er na
15 minuten sudderen bij.
Controleer na 5-10 minuten of het vlees gaar is.
Leg het stukje asem in 3 eetlepels warm water, verwijder de pitten en de
vezels en roer de vloeistof door de inhoud van de pan.
Neem de djeroek poeroet uit de pan, proef de saus en voeg naar smaak
ketjap, suiker of zout toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |