Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Doperwten-kipgelei

Aantal personen: 8

Ingrediënten

500 gr verse of diepvries doperwten
1 kleine courgette
1 pot krachtbouillon met kippenvlees
3 1/2 eetlepel droge witte wijn
1 bouillontablet
12 blaadjes witte gelatine

Bereiden

Dop de erwten.
Was de courgette en snijd hem in plakjes.
Giet de bouillon van het kippenvlees door een zeef af, vul met water tot 5
1/2 dl aan en giet de wijn erbij.
Snijd het kippenvlees in stukjes.
Week de gelatine in koud water.
Laat de doperwten in het bouillonmengsel met het bouillontablet ± 5
minuten zachtjes koken en voeg het kippenvlees toe.
Neem de pan van het vuur, los de gelatine erin op en roer de courgette
erdoor.
Laat het geheel afkoelen, giet het in een vorm van 3/4 liter en laat die
± 3 uur in koelkast staan.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Indiase kip in gembersaus
Krielkip gevuld met maïsbrood
Spaans: met paprika en kaneel
Kip met sinaasappel en koriander
Jamie Oliver‘s gebraden kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes