Verhit 25 gr boter en bak hierin de sjalotjes circa 5min. Voeg de paddestoelen toe en bak deze op hoog vuur 5-10 min. Mee tot het vocht is verdampt. Strooi de bloem erover en bak dit circa 2 min mee. Schenk de slagroom en bouillon erbij en laat alles 5 min zachtjes koken. Pureer de saus en meng hem met het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Laat het mengsel iets afkoelen, het moet zo dik zijn als een stevige ragout. Verdeel het gehaktmengsel in achten en vorm daar 8 balletjes van.
Leg steeds 2 plakjes deeg kruislings op elkaar en leg de gehaktballetjes erop. Knijp het deeg om het gehakt aan de bovenkant als een buideltje dicht. Smelt 25 gr boter en bestrijk de buideltjes hiermee. Bak de buideltjes op de bakplaat in circa 20 min lichtbruin en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.
Geef er een frisse groene salade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |