Snijd de kipfilets in het dikke gedeelte in zodat een soort zakje ontstaat. Snijd de boven- en onderkant van de verse ananas.
Zet de vrucht rechtop en verdeel hem verticaal in 8 parten. Leg de parten met de schil aan de onderzijde op een plank. Snijd de harde kerndelen weg en het vruchtvlees los van de schil. Vang het sap op.
Hak de bosuitjes en de ananas fijn. Meng er cayennepeper en zout door.
Schep het mengsel in de kipfilets en zet dit vast met een prikker.
Verwarm de suiker met ananassap en een scheutje witte wijn of water. Kook iets in totdat er 4 eetlepels siroop over zijn.
Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder. Rooster ze in een grillpan (bestreken met olie) en gril ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen enkele malen met ananasglazuur.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |