Snijd 250 gr sausijsjes open, haal de vulling eruit en meng deze met 100 gr fijngesneden gekookte ham, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 el fijngesneden kruiden (tijm en salie) en wat zout en peper. Trek het vel van de kip van 1¼ -1½ kg voorzichtig een beetje los en leg enkele salieblaadjes onder het vel. Vul de kip met de sausijsjesvulling en steek de opening dicht met een houten prikker. Bestrijk de kip met olijfolie, strooi wat zout en peper over de kip en leg de kip op een rooster in een braadslede.
Braad de kip circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Schakel de oven terug naar 170 graden en braad de kip nog 20-30 min tot hij gaar is. Bestrijk de kip tussendoor een paar keer met olijfolie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |