Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde kip met groenten

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

1 sneetje geroosterd brood
30 gr pijnboompitten
2 rode paprika‘s
3 uien
450 gr kipfilet
1 ei
1 eetlepel crème fraîche
paprikapoeder, peper, zout
1/2 theelepel (scherpe) paprikapoeder
1 kip van ± 1200 gr
50 gr boter
1 worteltje
1 preitje
1/4 liter rode wijn
2-3 theelepels vloeibare honing
450 gr geschrapte krielaardappeltjes
1 gele en 1 groene paprika
200 gr sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
5 eetlepels olie
cayennepeper
1 1/2 eetlepel paprikapasta
1/4 liter slagroom
eventueel bouillon (van tablet)
1 eetlepel rode port

Bereiden

Week het geroosterde brood in wat koud water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Maak 1 rode paprika schoon, was hem en snijd hem in repen.
Snipper 1 ui grof.
Was 200 gr kipfilet, dep het vlees met keukenpapier droog en snijd het in
dunne reepjes.
Draai dit alles door de vleesmolen en kneed het met het ei, de
crème fraîche, 1/2 theelepel uitgeknepen geroosterd brood,
wat cayennepeper en de pijnboompitten.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Was de kip onder de koude kraan, dep hem met keukenpapier droog, vul hem
met de farce en naai de buikholte dicht.
Smeer de kip in met 10 gr zachte boter (zet de rest van de boter koud
weg), bestrooi hem met zout en peper en leg hem in een braadslee.
Maak het worteltje, de prei en de tweede ui schoon, was ze en snijd ze
grof.
Snijd de rest van de kipfilet in blokjes en leg die, samen met de gesneden
groenten op de kip.
Zet de kip in een op 225°C voorverwarmde oven en laat hem in 1 uur
gaar worden.
Giet er na 20 minuten geleidelijk 1/4 liter water en de rode wijn bij.
Kwast de kip 5 minuten voor het einde van de braadtijd met de
vloeibare
honing in.
Was de aardappelen en snijd ze eventueel in stukken.
Maak de rest van d paprika‘s schoon, was ze en snijd ze in stukjes.
Maak de sjalotjes schoon en pers de knoflook uit.
Haal de rozemarijnnaaldjes van het takje.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelen hierin op matig vuur
10 minuten; schep ze af en toe om.
Bak de paprika, sjalot en rozemarijn vervolgens 10-15 minuten mee, tot de
aardappelen gaar zijn.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper en houd het warm.
Houd de kip in de uitgeschakelde oven op een vleesschaal warm.
Pureer de inhoud van de braadslee met een staafmixer, voeg de paprikapasta
en de room toe en breng het geheel aan de kook; voeg eventueel nog wat
bouillon toe.
Verdeel de koude boter in vlokken, klop die door de saus en breng op smaak
met zout, peper en de port.
Serveer de kipdelen direct met de vulling, de saus en de groenten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kip met een velletje van salie
In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven
Kipfilet gevuld met zongedroogde tomaten
Kipfilet met verse kruidensaus
Kip teriyaki

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes