Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Griekse kipschotel met walnotensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 dl olijfolie
4 kippenpoten
2 dl droge witte wijn
4 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
3 laurrierblaadjes
1 eetl gehakte koriander (vers of diepvries)
versgemalen peper
zout
2 teentjes knoflook
125 gram gepelde walnoten
2 citroenen
2 eieren
nootmuskaat

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kippenpoten rondom goudbruin. Blus ze af met de wijn.
Voeg bouillon, laurierblaadjes, koriander en peper en zout toe en stoof de kip met het deksel op de pan 30 minuten.
Maal de gepelde knoflook en walnoten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Pers de citroenen.
Meng in een dun straaltje de rest van de olijfolie en de helft van het citroensap erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze even warm. Giet het braadvocht door een zeef bij de walnotensaus.
Klop de eieren los met de rest van de het citroensap en de nootmuskaat en giet dit in een steelpan. Giet beetje bij beetje de notensaus erbij tijdens het verwarmen. De saus mag niet koken. Schep de saus over de kip en serveer er rijst bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kipfilet in rauwe ham
Kipfilet met basilicumroom en pijnboompitten
Baskische kip I
Roquefortkip
Kipfilet Hawaï

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes