Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kippenpoten rondom goudbruin. Blus ze af met de wijn.
Voeg bouillon, laurierblaadjes, koriander en peper en zout toe en stoof de kip met het deksel op de pan 30 minuten.
Maal de gepelde knoflook en walnoten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Pers de citroenen.
Meng in een dun straaltje de rest van de olijfolie en de helft van het citroensap erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze even warm. Giet het braadvocht door een zeef bij de walnotensaus.
Klop de eieren los met de rest van de het citroensap en de nootmuskaat en giet dit in een steelpan. Giet beetje bij beetje de notensaus erbij tijdens het verwarmen. De saus mag niet koken. Schep de saus over de kip en serveer er rijst bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |