Snijd elke dubbele kipfilet in de lengte doormidden.
Verhit 15 gr boter, samen met de olie, in een zware braadpan en bak de kip
op hoog vuur goudbruin.
Doe de kip in een braadslee, kruid licht met peper en zout en knijp er de
halve citroen over uit.
Laat de kip in een op 190°C voorverwarmde oven 20 minuten garen.
Doe intussen de rest van de boter in een braadpan en fruit de ui licht aan
(laat niet kleuren).
Roer er het amandelpoeder door, laat het licht kleuren en giet er
geleidelijk de melk bij.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes sudderen tot de
saus
indikt.
Giet het braadvocht van de kip bij de saus en breng deze op smaak.
Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld een salade van radicchio en
venkel met een eenvoudige vinaigrette.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |