Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met champignon-portsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 in stukken gesneden braadkuiken
zout, peper
boter
1 groot glas port
1 blik champignons of 250 gr verse champignons
2 eierdooiers
1/8 liter slagroom

Bereiden

Wrijf de stukken kip in met zout en peper en laat dit 10 minuten
intrekken.
Smelt wat boter in een braadpan en bak de stukken kip hierin mooi
bruin.
Voeg de port toe en laat de kip op zacht vuur in ± 45 minuten gaar
sudderen.
Voeg dan de hele champignons toe en verwarm die 5 minuten mee.
Roer de eierdooiers en de room in een kommetje glad, doe er wat van het
vocht uit de braadpan bij en schenk dit al roerend in de pan, zodat een
gebonden saus ontstaat.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kipfilet met honingjus
Kip met balsamico ( Pollo al balsamico)
Kip met ananas en gebakken mihoen
Paella Valencia
Kippenpoten gevuld met kip, rozijnen en appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes