Verder nodig:
2 in plakjes gesneden wortelen
1 in reepjes gesneden gele paprika
1 in plakjes gesneden koolrabi
2 teentjes knoflook
1 Spaanse peper
8 grote gedroogde zwarte Chinese paddestoelen (voorgeweekt in warm
water
en in plakjes gesneden)
2 eierdooiers
sesamzaad
4 eetlepels olie
3 eetlepels witte wijn
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 theelepel suiker
peper, zout
Dep de kipblokjes met keukenpapier droog, haal ze door de losgeklopte
eierdooiers en paneer ze met sesamzaadjes.
Verhit in een Chinese wok of Indonesische wadjan 2 eetlepels olie en laat
hierin, onder voortdurend omscheppen, op hoog vuur de kipblokjes mooi
bruin worden.
Haal ze er daarna uit en houd ze warm.
Vul de wok of wadjan aan met olie en bak de gesneden groenten hierin in
3
minuten knapperig.
Blijf roeren.
Voeg nu alle vocht toe en laat het geheel nog even smoren.
Meng de warm gehouden kipblokjes door de groenten en laat het mengsel 5
minuten garen.
Breng het gerecht op smaak met suiker, zout en peper en bind de saus licht
met maïzena.
Serveer bij dit gerecht mihoen of drooggekookte witte rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |